Subscribe:

Ads 468x60px

Wednesday, 3 July 2013

THERMOMETER 2 DECIMAL WITH BBT CHART - UNTUK MENGESAN WAKTU SUBUR

CODE: THERMO
HARGA PROMOSI: 
RM40 (SEM) / RM44 (SBHSWK)

FREE post : poslaju
STOCK : AVAILABLE
suhu asas badan (BBT) -Terdapat banyak cara untuk mengetahui kesuburan anda. Salah satunya ialah melalui catatan suhu badan asas anda atau BBT (Basal body temperature). Tujuan carta BBT ialah untuk mengetahui bila ovulasi akan berlaku. Ia sangat berguna kepada mereka yang cuba untuk hamil, mengelak dari hamil atau untuk mereka yang cuba memahami fisiologi badan mereka. BBT lebih senang diukur dengan termometer yang khas untuk mengukur BBT ini.
Thermometer 2 decimal ini adalah sesuai digunakan untuk mencatat BBT chart seperti di fertilityfriend.com, myfertilitycharts.com, gardenoffertility.com dan sebagainya.

CARA-CARA PENGGUNAAN THERMOMETER BBT CHART:
macam guna thermometer biasa. Tekan butang ON atas thermometer. Pastu bila dia display suhu 35.8 or -- celcius dan apabila semua simbol keluar dekat die punye skrin. Letakkan thermometer yang sebelah hujung yang runcing yang kaler silver tu di bawah lidah didalam mulut. Tunggu sehingga thermometer mengeluarkan bunyi bip bip bip 3kali. Kemudian keluarkan thermometer dan catatkan suhu anda.

Bila waktu yang sesuai untuk ambil suhu asas badan ni?
Waktu yang paling ideal atau terbaik untuk ambil suhu asas badan ini adalah sebaik sahaja bangun tido sebelum bangun dari katil iaitu sebelum melakukan apa-apa aktiviti termasuklah gosok gigi.


CARA-CARA MENCATAT SUHU PADA BBT CHART - UNTUK LEBIH DETAIL:
http://portal.alamhamil.com/artikel-kehamilan/merancang-untuk-hamil/83-suhu-asas-badan-bbt.html


ATAU cara ke 2: Anda boleh masukkan sahaja data/suhu yang diukur menggunakan thermometer kedalam software http://www.ovuline.com yang disediakan dibawah ini setiap hari bermula hari pertama anda period.Software dibangunkan untuk membantu anda mencari waktu subur. Biar software saja mengira.

KELEBIHAN THERMOMETER 2DEC BBT CHART BERBANDING THERMOMETER BIASA DIPASARAN? 
Thermometer yang kami jual lebih tepat berbanding thermometer biasa dengan harga yang berpatutan. Sesuai untuk yang ingin mencatat suhu basal badan bagi mengesan waktu subur badan.

KETAHANAN TERMOMETER?: 
Termometer macam jam tangan. bateri selalu kena tukar. tengok pada cara penggunaan. kurang2 8 bulan kena tukar bateri bukan tukar termometer. jaga elok2 maka tahan lama lah dia.....yang ada baby tu elok juga ada termometer di rumah untuk check suhu baby selalu kan.