Subscribe:

Ads 468x60px

HOME

Di sini kami akan share mengenai tips-tips kesuburan supaya saudara dan saudari berjaya hamil dengan mudah. Marihamil sudah berjaya membantu beribu pasangan dengan formula dari tabib tanah arab.

Boleh scroll membaca mengenai produk kami iaitu Susu Al-khisbun, Cafe Al-khisbun, Fertee OIl serta alat-alat untuk mengesan waktu subur iaitu OPK (Ovulation Predictor Kits).

Semua pembelian adalah secara Online. Don't worry semua barang customer sampai dengan selamat kerana kami di sini untuk membantu pasangan-pasangan yang sukar mendapat zuriat

Untuk pembelian produk boleh beli di http://MarihamilShop.Shoppy.my

Untuk sebarang info dan testimoni boleh baca di blog ini.
.
.
.
Setiap hari ada pengeposan bagi yang membuat pembayaran sebelum jam 2pm setiap hari.

(kecuali Ahad & Sabtu Pertama atau Public Holiday Tiada Pengeposan)

Sebarang masalah mengenai Order boleh hubungi shopmarihamil@gmail.com
.
.
.

Monday, 1 June 2015

PRODUK AL KHISBUN - UNTUK KESUBURAN SUAMI ISTERI UNTUK YANG INGIN HAMIL

PRODUK AL-KHISBUN ADA 3 PRODUK IAITU SUSU AL-KHISBUN, CAFE AL-KHISBUN DAN HULBA. 


SUSU KESUBURAN AL KHISBUN UNTUK KESUBURAN SUAMI ISTERI. BOLEH DIGUNAKAN OLEH ISTERI DAN SUAMI.

JIKA SUAMI TIDAK SUKAKAN SUSU BOLEH AMBIL CAFE AL KHISBUN.


CODE: SUSU AL KHISBUN 
HARGA: RM75
STOCK : AVAILABLE
Set Kesuburan Al-Khishbun merupakan makanan tambahan untuk kesuburan yang sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan. Sama juga seperti hulba di bawah

Dari Saidatina Aisyah r.a. telah berkata, telah bersabda Rasulullah s.a.w. “sebaik-baik amalan kepada Allah s.w.t. adalah perbuatan yang dikerjakan secara berterusan walaupun sedikit”.               
                                                                        (Hadis riwayat Al-Imam Muslim)

"PALING TERBAIK IALAH AMALKAN SET KESUBURAN AL KHISBUN INI SATU SET IAITU SUSU AL KHISBUN BERSAMA HULBA"



Rujuk di set mudah hamil jika nak beli 1 set




SET LENGKAP KESUBURAN AL KHISHBUN mengandung 2 jenis produk iaitu Set Kesuburan Al Khishbun (500gm) dan Hulba Al Khishbun (50gm).

Set Kesuburan Al Khishbun merupakan gabungan istimewa Susu Kambing, ekstrak stevia sebagai pemanis 100% semulajadi, biji Habbatus Sauda (Syria) yang merupakan spesis bijirin terbaik yang telah dipanggang. Ketiga-tiga bahan menjadi ramuan unggul kerana mepunyai sifat alkali yang tinggi dalam badan. Kehebatan Set Kesuburan Al Khishbun terletak pada ramuan rahsia herba-herba kesuburan dari Tanah Arab yang pernah terkandung di dalam buku Ilmu Perubatan Sufi. Mengandungi serbuk bunga kurma yang dahulunya digunakan sebagai herba penambah hormon dan mengentalkan sperma. Set Kesuburan (SK) bertindak untuk menyuburkan rahim.


Hulba Al Khishbun menggabungan 7 jenis herba-herba dari Tanah Arab yang bertindak untuk merawat:-


1) menbersihkan rahim dan organ dalaman akibat dari keguguran dan pembedahan.

2) Darah haid yang tidak lancar 
3) Senggugut yang teruk
4) Sindrom polisistik ovari (PCOS)
5) Mengecutkan CYTS & FIBROID
6) Telur tidak matang
7) Tiada telur
8) Tiub fallopio yang tersumbat
9) Menghidap endometriosis
10) Keputihan
11) pelbagai lagi masalah rahim yang menjadi punca kepada kesukaran mendapatkan zuriat.

Hulba untuk suami merawat:-

1) Memperbanyakkan kualiti dan kuantiti sperm yg sihat
2) Memberi tenaga kepada sperm utk bergerak pantas
3) Merawat mati pucuk
4) Tiada telur
5) Azoospermia
Gabungan ini membantu merangsang rahim, memanaskan organ pembiakan dan mengukuhkan tenaga dalaman. Herba Campuran Arab ini biasanya menjadi amalan para remaja Arab yang akan berumahtangga. Menjaga keseimbangan dan normal tubuh serta membaiki saraf kelamin dan serta memulihkan tenaga batin.


CODE: HULBA 
HARGA: RM55
STOCK : AVAILABLE


CODE: CAFE KHISBUN 
HARGA: RM75
STOCK : AVAILABLE


Pengguna lelaki yang tidak gemarkan susu maka mereka bolehlah mencuba Cafe Al Khishbun untuk kekuatan dalaman dan kekuatan dan memperbanyakkan sperma. Cafe Al Khishbun diformulasikan khusus untuk kaum lelaki sahaja kerana mengandungi campuran herba-herba untuk kekuatan sperma dan tenaga dalaman lelaki. Kaum wanita tidak dibenarkan menggunakan Cafe Al Khishbun sama sekali. Akan tetapi bagi kaum lelaki yang menghadapi masalah kiraan sperma yang rendah maka mereka perlu mengambil Susu Al Khishbun bersama dengan hulba dan bukannya Cafe Al Khishbun.




                CARA PENGGUNAAN SET AL-KISHBUN

1. Minum Set Kesuburan Al Khishbun 1 skop pagi sebelum sarapan dan 1 skop malam 1 jam sebelum tidur. Bancuh dengan air suam sahaja.
2. Makan ½ sudu kecil Hulba Al Khishbun yang telah dicampurkan dengan madu atau buah kurma sebelum makan tengahari (waktu dhuha) 1 kali setiap hari.
3. Langkah paling penting – mandi sauna herba 1 kali selepas 1 minggu mengamalkan Set Kesuburan Al Khishbun dan Hulba Al Khishbun bagi mengeluarkan segala kekotoran yang telah lama terperangkap di dalam badan. (Untuk wanita sahaja)
4. Mandi sauna kali kedua dilakukan selepas 2 minggu dari mandi sauna yang pertama. (Wanita sahaja mandi sauna)
5. Buat rawatan urut atau sengkak sekurang-kurangnya sekali. (Wanita dan Suami elok berurut)
6. Banyakkan minum air masak bagi menstabilkan suhu badan.
7. Kurangkan makanan dan minuman berasid dan lebihkan makanan beralkali kerana pH alkali paling sesuai untuk mereka yang merancang untuk hamil
8. PESANAN PENTING – Produk ini tidak boleh diambil semasa waktu period atau ketika demam. Sambung semula pengambilan produk ini 3 hari selepas period kering. Jika telah disahkan mengandung hendaklah berhenti dari mengambil produk tersebut.




SOALAN YANG BIASA DIAJUKAN:



(1) susu khisbun dan hulba mcm mana? sama fungsi dia?

-susu khisbun utk memudahkan berlaku persenyawaan dan memberikan keadaan rahim yg beralkali yg sgt sesuai utk sperma. 
-Manakala hulba pula ialah untuk mencuci rahim serta organ dalaman serta merawat masalah kesuburan yg serius seperti cyst, fibroid, pcos dan lain2 serta merawat masalah sperma suami dan lain2. Juga sgt sesuai untuk yg baru lepas keguguran dan pernah gugur untuk cuci semula rahimnya.

(2) khas utk suami isteri ker? 


-ya, susu khisbun dan hulba boleh di amalkan oleh suami isteri untuk menyuburkan dan menyelesaikan semua masalah kesuburan.

KEDUA-DUAnya susu & hulba suami isteri harus ambil untuk kesuburan rahim dan utk bnyakkan sperma suami. Ambil kombinasi susu dan hulba lagi bagus untuk cuci rahim dan organ dalaman untuk suami isteri.

(3) Hulba tu apa ye? serbuk atau pil? atau dibancuh skali dgn susu khisbun


-Hulba ialah serbuk herba. Boleh dimakan bila-bila masa dan sebaiknya makan pada waktu dhuha bersama dgn madu @ kurma utk mengelakkan kepahitan. 

-Jika rasa susah nak makan dengan madu @ kurma bancuh bersama susu khisbun juga boleh cuma kena banyakkan mengambil air kosong utk sejukkan badan.

(4) susu tu kuat sgt tak baunya? saya alegik bau?


Susu berbau herba yg kuat. Ada ramai yg cakap sedap. ada yg cakap tak sedap. Tepuk dada tanya selera. "pahit itu ubat"


(5) susu khisbun nie mujarab ke? lama tak jangkaan untuk nak dapatkan anak?

Setakat ni mmg dah ramai yg sudah merasa keberkesanan set alkhisbun ini dan juga sudah membantu banyak pasangan untuk hamil. Yng penting Usaha doa dan tawakal. Ini adalah salah satu usaha untuk menyuburkan rahim dan sperma dan juga utk kesihatan badan. Badan yg sihat insyaALLAH mudahlah berlaku persenyawaan.

Sebahagian Testimonial boleh lihat di bhgian testimonial website. KLIK sini

(6) produk ni boleh tahan berapa lama?? suami bole guna jg ke? 

Susu khisbun dan hulba tahan untuk sebulan seorang makan. Suami juga boleh makan.

(7) produk ini ada kelulusan KKM ke? halal ke?

Ya, ada telah dikelaskan sebagai makanan tambahan oleh KKM dan halal 

(8) Kalau makan susu khisbun ada kesan sampingan tak kat baby masa lahir?

Tiada, sebab tiada bahan kimia yg merbahaya dan ke semuanya sumber herba asli yg diamalkan oleh tabib arab sudah beratus ratus tahun lamanya. Kesan sampingan yg dilaporkan setakat ni hamil shja.

(9) set kesuburan khisbun ni boleh tak dimakan bersama ubat lain? cthnya clomid? 

Boleh, cuma jarakkan sejam 2 jam pengambilan tetapi clomid dimakan hanya pada hari period ke 2-5. Manakala susu khisbun dan hulba perlu berhenti dimakan ketikan datang haid.


==============================================


INGIN LIHAT SET JIMAT YANG LAIN?
ADA PERSOALAN SET MANA SESUAI UNTUK ANDA?
TEKAN SINI--> SET JIMAT

NAK BACA TESTIMONIAL CUSTOMER?
TEKAN SINI --> TESTIMONIAL





Sunday, 31 May 2015

PAKEJ SET KESUBURAN DAN MUDAH HAMIL

SET KESUBURAN DAN MUDAH HAMIL AL KHISBUN


NAK BACA TESTIMONIAL CUSTOMER?
TEKAN SINI --> TESTIMONIAL

PAKEJ HAMIL NO. 1 DI PASARAN ONLINE DENGAN HAMPIR 100 RIBU FOLLOWERS


Rasulullah saw bersabda “Sekiranya umatku tahu akan kelebihan hulba nescaya mereka sanggup tukarkannya dengan timbangan emas” (Book of Sufi Healing ms. 58)



CODE: SET 1
DAPAT: SUSU KHISBUN 1, HULBA 1
Set ini sesuai untuk :
  • Pasangan yang ingin hamil dan ingin bunting pelamin 
  • Terutamanya yg baru berkahwin dan bakal berkahwin
  • Sesuai untuk para suami yang ingin memperbanyakkan sperma yang berkualiti dan untuk  yang ada azoospermia.
  • Sesuai untuk wanita yang ingin hamil. Namun jika seorang wanita itu mempunyai ketumbuhan cyst, fibroid, endometrisis, tiub fallopio tersumbat, pcos dan penyakit serius  lain dinasihatkan ambil set 5. Juga untuk yang dah lama sangat menanti zuriat.

HARGA: RM125 
STOCK : AVAILABLE









CODE: SET 2


DAPAT: SUSU KHISBUN 1, CAFE KHISBUN 1
Set ini sesuai untuk:-
  • Pasangan yang ingin hamil dan ingin bunting pelamin 
  • Sesuai untuk pasangan yg bakal/baru berkahwin untuk suburkan rahim dan sperma
  • Cafe pula sesuai untuk suami yang tak gemarkan susu dan cepat letih serta tiada tenaga @ lemah tenaga batin.
  • Nota: lagi elok ambil sekali bersama hulba dalam set 6 untuk bersihkan dalaman bagi mempercepatkan proses menyuburkan rahim dan sperma.

HARGA: RM145
STOCK : AVAILABLE










CODE: SET 3

Set ini sesuai untuk:-
  • Set ini sama seperti set 1. Bezanya mempunyai OPK (alat kesan waktu subur) & UPT (alat kesan kehamilan.
  • Opk ini sangat membantu para isteri menentukan bila waktu suburnya dengan tepat dimana dapat meningkatkan lagi peluang untuk hamil. Period tak tetap disyorkan menggunakan alat ini. 
  • Cara guna boleh klik pada bahagian OPK UPT di atas atau link sini yang dioleh oleh Doctor Zubaidi. Tekan sini
DAPAT: SUSU KHISBUN 1, HULBA 1, OPK 7, UPT 3

HARGA: RM155
STOCK : NOT AVAILABLE UNTUK SEMENTARA









CODE: SET 4
Set ini sesuai untuk:- 
  • Untuk pasangan yang dah lama berkahwin dan kerap keguguran. 
  • Untuk yang mempunyai masalah telur tak matang, PCOS, Cyst, Fibroid, Endometriosis Dan haid tak teratur sampai berbulan-bulan tidak datang. 
  • Fertee Oil bagus untuk menguatkan rahim ketika membuat persediaan untuk hamil bagi mengelakkan keguguran diawal kehamilan. 
  • Nota: Kami lebih galakkan pasangan yang mempunyai masalah kesuburan serius mengambil hulba bersama iaitu set 5


    DAPAT: SUSU KHISBUN 1, FERTEE OIL 1
    HARGA: RM165
    STOCK : AVAILABLE








    CODE: SET 5
    Set ini sesuai untuk:-
    • Untuk pasangan yang dah lama berkahwin dan kerap keguguran. 
    • Untuk yang mempunyai masalah telur tak matang, PCOS, Cyst, Fibroid, Endometriosis Dan haid tak teratur sampai berbulan-bulan tidak datang. 
    • Fertee Oil bagus untuk menguatkan rahim ketika membuat persediaan untuk hamil bagi mengelakkan keguguran di awal kehamilan. 
    • Susu & Hulba juga elok untuk suami yang mempunyai masalah azoospermia dan masalah sperma lain. 
    • Nota: Kami lebih galakkan pasangan yang mempunyai masalah kesuburan serius mengambil hulba bersama iaitu set 5. 
    DAPAT: SUSU KHISBUN 1, HULBA 1, FERTEE OIL 1

    HARGA: RM220
    STOCK : AVAILABLE









    CODE: SET 6

    Set ini sesuai untuk:-
    • Pasangan yang baru berkahwin/bakal berkahwin dan ingin bunting pelamin
    • Sesuai untuk para suami yang ingin memperbanyakkan sperma yang berkualiti dan untuk  yang ada azoospermia.
    • Cafe pula sesuai untuk suami yang tak gemarkan susu dan cepat letih serta tiada tenaga @ lemah tenaga batin.
    • Sesuai untuk wanita yang ingin hamil & sukar hamil. Namun jika seorang wanita itu mempunyai  ketumbuhan cyst, fibroid, endometrisis, tiub fallopio tersumbat, pcos dan penyakit serius lain. Juga untuk yang dah lama sangat menanti zuriat.

    DAPAT: SUSU KHISBUN 1, HULBA 1, CAFE 1
    HARGA: RM200 
    STOCK : AVAILABLE









    CODE: SET 7
    DAPAT: SUSU KHISBUN 1, CAFE KHISBUN 1, FERTEE OIL 1

    Set ini sesuai untuk:-
    • Untuk pasangan yang dah lama berkahwin dan kerap keguguran. 
    • Untuk yang mempunyai masalah telur tak matang, PCOS, Cyst, Fibroid, Endometriosis Dan haid tak teratur sampai berbulan-bulan tidak datang. 
    • Cafe pula sesuai untuk suami yang tak gemarkan susu dan cepat letih serta tiada tenaga @ lemah tenaga batin. 
    • Fertee Oil bagus untuk menguatkan rahim ketika membuat persediaan untuk hamil bagi mengelakkan keguguran diawal kehamilan. 
    • Nota: Kami lebih galakkan pasangan yang mempunyai masalah kesuburan serius mengambil hulba bersama. 
    DAPAT: SUSU KHISBUN 1, CAFE KHISBUN 1, FERTEE OIL 1
    HARGA: RM240 
    STOCK : AVAILABLE











    CODE: SET 8
    Set ini sesuai untuk:-
    • Untuk pasangan yang dah lama berkahwin dan kerap keguguran. 
    • Untuk yang mempunyai masalah telur tak matang, PCOS, Cyst, Fibroid, Endometriosis Dan haid tak teratur sampai berbulan-bulan tidak datang. 
    • Cafe pula sesuai untuk suami yang tak gemarkan susu dan cepat letih serta tiada tenaga @ lemah tenaga batin. 
    • Fertee Oil bagus untuk menguatkan rahim ketika membuat persediaan untuk hamil bagi mengelakkan keguguran diawal kehamilan. 
    • Nota: Kami lebih galakkan pasangan yang mempunyai masalah kesuburan serius mengambil hulba bersama. 
    DAPAT: SUSU KHISBUN 1, CAFE KHISBUN 1, HULBA 1, FERTEE OIL 1
    HARGA: RM290 
    STOCK : AVAILABLE






    Friday, 6 March 2015

    OVULATION PREDICTOR KITS OPK - ALAT KESAN WAKTU SUBUR

                                               PENGESAN WAKTU SUBUR OPK

    Tingkatkan peluang untuk hamil dengan mengetahui waktu subur anda. Dengan menggunakan OPK alat kesan waktu subur ini yang mempunyai Ketepatan 99.6%. 

    Beli (10 pieces) ovulation Predictor Kits  pada harga rendah. 
    CODE: OVULATION TEST
    HARGA: 10 keping RM25 
    STOCK : AVAILABLE

    Ovulation predictor kits (OPK) ialah alat untuk menguji waktu subur wanita. Alat ini membantu wanita mengesan hari ovulasi dengan tepat (99.6%). Alat ini akan membantu anda menentukan tahap lonjakan hormone LH. Ianya alat untuk meningkatkan lagi peluang kehamilan dengan mengetahui waktu subur kita.

    UNTUK INFO LANJUT MENGENAI OPK (ALAT KESAN WAKTU SUBUR) INI, SILA KLIK SINI - OPK





    Thursday, 5 March 2015

    URINE PREGNANCY TEST UPT - PENGESAN KEHAMILAN

    PREGNANCY TEST (UPT) Murah dengan ketepatan 99%




    CODE: PREGNANT TEST
    HARGA: 10 keping RM25 
    STOCK : AVAILABLE

    Soalan: Adakah UPT ini berkesan?

    Jawapan: Mana-mana UPT dapat mengesan bergantung kepada kandungan hormon di dalam badan anda. Urine Pregnant Test selalunya dapat mengesan hormon yang tinggi pada waktu pagi ketika anda masih belum melakukan apa apa aktiviti yang lain. Keberkesanannya jika dilakukan pada masa dan cara yang betul ialah 99.6%. Ianya dapat mengukur kepekatan hormon pada 25miU iaitu 12 hari selepas berlaku persenyawaan antara ovum dan sperma.


    CARA GUNA UPT DENGAN BETUL BOLEH KLIK SINI - UPT 


    Friday, 1 August 2014

    CONCEIVE PLUS 8X PRE-FILLED APPLICATORS

    CONCEIVE PLUS SELALUNYA DIGUNAKAN OLEH PASANGAN YANG SEDANG MENCUBA UNTUK HAMIL TETAPI KEKERINGAN VAGINACONCEIVE PLUS BOLEH MEMBANTU.


    CODE : CONCEIVE PLUS
    RM130 
    STOCK: AVAILABLE


    (sesuai untuk yg  dan ingin hamil sbb lgsung ianya pelincir yang tak merosakkan sperma. Jika ingin hamil jgn guna pelincir biasa)

    Jika anda sedang mencuba untuk hamil, mari mempertimbangkan Conceive Plus untuk meningkatkan kemungkinan "conception". Conceive Plus adalah pelincir peribadi yang mengandungi ion Kalsium dan Magnesium yang penting untuk daya maju sel dan proses persenyawaan.

    Dirumuskan oleh para doktor, Conceive Plus di cipta seakan-akan cervical mucous "mukus serviks" badan dan secara klinikal terbukti selamat untuk sperma dan embrio membuatkan ianya ideal untuk digunakan oleh pasangan yang cuba untuk hamil secara semulajadi

    Bagaimana menggunakan Conceive Plus Sasmar?


    Conceive Plus adalah pelincir ringan mesra kepada sperma yang cara menggunakannya sama seperti menggunakan pelincir peribadi. Sapukan gel pada alat sulit anda dan pasangan anda dan gunakan semula bila dikehendaki. Anda boleh menggunakan sebanyak atau sesedikit mana yang anda mahukan tetapi kami mencadangkan sekurang-kurangnya 5mls (kira-kira satu sudu teh).



    Menambah kelembapan semulajadi anda dan melegakan kekeringan boleh membaiki pengalaman seksual keseluruhan bagi kedua-dua anda dan pasangan anda dan membantu dia untuk ejakulasi lebih sperma yang berenang. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa lebih 50% sperma dihasilkan. 

    CARA PENGGUNAAN: 


    cara pertama - Conceive Plus ni mcm pelincir cuma dia kena masukkan kepala pam tu ke dalam vagina, pamkan isi kandungannya , then biarkan 10minit sebelum bersama dengan hubby :). Conceive Plus meningkat daya tahan sperma untuk bergerak pergi ke ovum dengan lebih cepat.

    cara kedua - sapukan pada alat sulit suami dan juga alat sulit isteri dan kemudian bersama. Seeloknya guna pada waktu subur. Untuk mengesan waktu subur bolehlah menggunakan kaedah mengesan menggunakan thermometer atau OPK atau mengesan bendalir cervical mucous.


    Saya mencuba untuk hamil, MENGAPA SAYA PERLU GUNAKANNYA?
    Ia dirumuskan secara saintifik untuk melegakan kekeringan faraj, meningkatkan kepuasan seks dan membantu laluan anda hamil sebenarnya. Graf di bawah menunjukkan manfaat menggunakan Sasmar hamil Plus berbanding pelincir peribadi lain yang boleh didapati secara komersial.

    KEKERINGAN FARAJ DAN LALUAN ANDA UNTUK KEHAMILAN?
    Persetubuhan "atas permintaan" ketika ovulasi/waktu subur boleh mencuri kenikmatan cinta ketika bersama dan boleh membawa kepada peningkatan kekeringan faraj. Hampir tiga perempat daripada pasangan cuba-untuk-hamil dilaporkan tahap kekeringan faraj meningkatkepada negatif dan ianya memberi kesan kepada kehidupan seks mereka.

    Penyelidik telah membuktikan bahawa pasangan yang dapat menikmati kasih sayang semasa ovulasi/waktu subur mempunyai skor kepuasan perkahwinan yang terbaik, dan mungkin lebih cepat untuk hamil. Sebaliknya, apabila seks menjadi perkara yang menyakitkan kerana kekeringan, atau tidak memuaskan kerana tekanan prestasi, hubungan itu akan boleh membawa penderitaan.

    Ia juga penting untuk ambil perhatian bahawa persetubuhan yang baik dapat membantu suami merasai kenikmatannya dan menjadi lebih terangsang serta permainan rasa lebih menarik, ini boleh membuatkan suami mampu menghasilkan lebih sperma yang mampu berenang. Beberapa kajian telah menunjukkan lebih 50% sperma dihasilkan dalam pancutan bila bersama dalam keadaan yang menyeronokkan berbanding ketika "melakukan secara terpaksa".

    ADAKAH CONCEIVE PLUS SELAMAT DIGUNAKAN?
    Conceive plus adalah suatu pelincir peribadi yang telah digubal untuk berada dalam pH tertentu dan pelbagai Elektrolit yang ringan, lembut dan selamat walaupun sperma sangat sensitif. Conceive plus juga pelincir peribadi yang hanya mengandungi ion Kalsium dan Magnesium yang penting untuk daya maju sel dan proses persenyawaan.

    Dengan gel lembut dan seimbang adalah selamat untuk digunakan setiap hari, walaupun anda tidak cuba untuk hamil!


    Apakah kepentingan kalsium dan ion magnesium?


    Ion kalsium dan Magnesium semulajadi yang hadir dalam semua cecair badan dan sel-sel, termasuk dalam air mani manusia dan di dalam bendalir serviks, seperti yang ditunjukkan dalam beberapa kajian saintifik, beberapa yang dirujuk di bawah. Kehadiran kalsium dalam air mani manusia telah ditunjukkan seawal sebagai 1942 dalam kajian mercu tanda oleh Huggins et al. Kalsium dan magnesium adalah amat penting bagi daya maju dan fungsi sperma dan telur. Sebagai contoh, satu kajian saintifik dengan 143 lelaki oleh Adamopoulos et al. menunjukkan bahawa, "kepekatan Ca dalam pesakit asthenozoospermic dan oligozoospermic lebih rendah berbanding dengan lelaki normozoospermic dan positif dengan kepekatan Mg mengabaikan kualiti mani atau kehadiran jangkitan". Begitu juga, sperma juga mempunyai suatu keperluan mutlak bagi ion kalsium bagi menjalani reaksi yang acrosome dalam persediaan untuk persenyawaan telur (lihat Evans et al. Kajian).

    Hanya Sasmar Conceive Plus Pelincir Mesra Sperma SAHAJA yang mengandungi bahan-bahan penting ini.

    Friday, 2 August 2013

    CARA-CARA UNTUK MENGANDUNG @ HAMIL SECARA SEMULAJADI


    1. Jaga pemakanan dan kawal berat badan. Jika berat badan berlebihan cuba kawal pemakanan dengan mengawal pengambilan gula. Gula tidak semestinya makan manis sahaja tetapi termasuk juga dengan makanan yang kaya dengan karbohidrat. Cuba amalkan pemakanan seimbang. Lebihkan sayuran dan buah-buahan. Boleh juga amalkan diet atkins. Boleh juga amalkan susu al-khisbun dan hulba yang kaya dengan khasiat dan zat-zat untuk isteri dan suami. Amalkan berterusan selama berbulan-bulan. Kebiasaannya jika tiada banyak masalah, pasangan akan mudah hamil dalam masa mengamalkan susu al-khisbun dan hulba selama sebulan atau 2 bulan. Tetapi jika ada masalah yang serius paling terbaik ialah amalkan lebih lama sehinggalah hamil kerana proses untuk menyihatkan dalaman yang bermasalah akan mengambil masa yang agak lama. Dan paling penting ialah jangan lupakan pengambilan asid folik. Amalkan asid folik serta makanan superfood seperti susu al-khisbun dan juga hulba.
    2. Banyakkan berdoa dan bersedekah kepada anak-anak yatim. Penulis dan pemilik marihamil.com pernah mengamalkan sentiasa bersedekah kepada anak yatim kemudiannya hamil secara semulajadi
    3. Jangan menggunakan skincare yang bermerkuri tinggi. Terutamanya skincare timbang kilo. Tersangatlah merbahaya. Amalkan pencuci muka yang berasaskan organik. Pastikan memang betul-betul organik. 
    4. Selepas haid habis, rajinkan berurut. Ikut panduan berurut Fertility seperti di dalam video dibawah. Paling terbaik ialah berurut menggunakan Fertee Oil kerana kandungan didalamnya terdapat bahan kandungan yang boleh meningkatkan kesuburan wanita.    
    5. Rajinkan menggunakan Ovulation Predictor Kits (OPK) untuk mengetahui waktu subur atau waktu ovulasi berlaku iaitu hari di mana telur akan keluar. Jika didapati 2 garis keluar pada OPK, mamakala 1 lagi pudar kemungkinan 72 jam lagi akan berlaku hari ovulasi anda. Namun begitu, anda digalakkan melakukan persenyawaan bersama suami lebih kerap pada waktu ini kerana sperma yang sihat dijadikan boleh hidup lama dalam rahim iaitu selama 4-5hari walaupon telur wanita hanya hidup selama 24jam atau 36jam.
    6. Rajinkan bersenam juga bersenam setiap hari sekurang-kurangnya selama 20 minit.